Magazin Srbije na vezi

Vojin Vasović, filmski i pozorišni reditelj, autor je kratkih animiranih filmova "Svakih pet minuta" i "Bio dvaput jedan kralj". Filmovi su postigli izuzetan uspeh na mnogim svetskim festivalima. Vojin radi kao profesor animacije na Akademiji umetnosti u Beogradu, a diplomu sa studija eksperimentalnog pozorišta u Torontu iskoristio je da lakše poveže kanadsku i srpsku filmsku i pozorišnu scenu.

Rad na holivudskim blokbasterima, moguća kandidatura za filmsku nagradu Oskar, visok nivo profesionalnosti u poslu, stručan mladi kadar, razlog su da ugostimo i Ivu Mioković iz Crater Studio za vizuelne efekte i animaciju.

Platforma RTS Planeta promovisana je nedavno u Čikagu. O utiscima sa promocija održanih, između ostalog, i u Generalnom konzulatu Republike Srbije, i novim dešavanjima u mnogobrojnoj srpskoj zajednici u "gradu vetrova", razgovaramo sa Tatjanom Ćitić, pomoćnikom izvršnog direktora RTS za razvoj.

Sa Srbijom na vezi, iz Johanesburga, sa jednom lepom pričom, biće Dragan Davidović, predsednik Upravnog odbora Srpskog KUD "Afrika".

Stefan Đoković, srpski tenor i pijanista, nedavno je privukao veliku pažnju svojom modnom kolekcijom i revijom koju je nazvao "Veče u operi". Uporedo završava master studije solo pevanja u Londonu, i doktorske studije na odseku za klavir u Beogradu. Ovaj multitalentovani umetnik je gost Magazina.

Nevena Božović govori o poslednjem singlu a Baletski studio "Piruet" najavljuje novogodišnji koncert povodom 10. godine postojanja.

Urednice emisije: Mirjana Nikolić i Jelena Đorđević Popović

Muzički urednik: Branka Lolić

Reditelj: Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar