Mira Adanja Polak - Ekskluzivno

Digitalno u našim životima

Novi pojam digitalno ušao je u skoro sve sfere naših života. Taj novi tehnološki poduhvat promenio je i način življenja i ubrzao ritam života. Ušao je u sve segmente nauke, tehnoilogije medicine i svega što nas okružuje.

Dr Vesna Čemerikić-Martinović patolog govori o brzoj dijagnostici kod otkrivanja ćelija raka i zato se sve češće govori o digitalnoj patologiji gde više ne morate da čekate na taj tako važan rezultat sa pločice koji treba da odgovori ima li u uzorku ćelija raka ili ne.

Konsultacije sa kolegama u svetu su svakodnevna rutina a pacijent dobija rezultat bez mukotrpnog čekanja.

Časlav Maksić sudski veštak za forenziku govori o nekim situacijama kojih nismo svesni, a kojima se on i njegova struka bave. Govori o značaju izgovorene reči, poslatog mejla, upotrebe kartica kao i o svakom tragu koji čovek radeći i živeći ostavlja. Ljudi moraju biti svesni da je danas sve drugačije, i da je digitalni zapis pouzdan svedok. Govori o nekim situacijama o kojima i ne razmišljamo i kojih nismo svesni. Današnje prevare uzele su veoma složene oblike i zato je važno uvek biti u toku razvoja digitalnih tehnologija.

broj komentara 0 pošalji komentar