Koridori

Projekat izgradnje dela auto-puta na južnom kraku Koridora 10 od Srpske kuće do Levosoja, koji se finansira iz budžeta Republike Srbije, jedan je od projekata koji će na Koridoru 10 već narednog meseca u potpunosti biti završen i pušten u saobraćaj.

Radove na izgradnji auto-puta od Srpske kuće do Levosoja obišla je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i tom prilikom rekla da će do kraja godine biti kompletno završeni istočni i južni krak međunarodnog putnog Koridora 10 koji prolazi kroz našu zemlju.

U emisiji govorimo i o okvirnom sporazumu sa turskim kompanijom "Tašjapi" o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata, čiji deo je i izgradnja auto-puta Beograd - Sarajevo.

Ekipa emisije "Koridori" obišla je i trasu auto-puta E-763 na Koridoru 11, deonice u izgradnji od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga kao i tunel Brančići, najzahtevniji objekat na delu auto-puta Obrenovac-Ljig. Obe deonice kao i tunel za saobraćaj trebalo bi da budu pušteni do kraja ove godine.

Urednik emisije "Koridori": Goran Maslar

broj komentara 0 pošalji komentar
Koridori Koridori

Autor:
Goran Maslar

Emisija o saobraćaju i strategiji razvoja "Koridori" svakog drugog utorka u mesecu u terminu od 18.30 na programu RTS 2 upoznaje nas sa aktuelnim radovima koji se obavljaju na izgradnji saobraćajne infrastrukture u našoj zemlji. [ detaljnije ]