TV Teatar: Jovča

Bora Stanković, "Jovča", Šabačko pozorište

"Jovča" je priča o čoveku koji je zbog svoje nekontrolisane ljubavi prema kćeri Vaski uništio i nju i čitavu porodicu", rekao je o svojoj predstavi reditelj Jug Radivojević, koji je i dramatizovao poznati tekst Bore Stankovića.

Predstavu "Jovča" prikazujemo kao poslednju u aprilskom ciklusu TV Teatra, "Srpska pozorišta".

Uspešan i mnogo puta nagrađivan, ansambl Šabačkog pozorišta je komad, jedan od najkontroverznijih Stankovićevih tekstova, odigrao sa ogromnim uspehom, koji su žiriji brojnih festivala prepoznali i nagradili.

U ulozi Jovče, vranjanskog domaćina koji je opsednut svojom kćeri, na račun svih ostalih emocija, nastupio je prvak teatra, Zoran Karajić. U ulozi Tome bio je Slobodan Petranović, a Arsu je tumačio Siniša Maksimović. U ostalim ulogama su Petar Lazić, Ljubiša Barović, Vladimir Milojević, Strahinja Barović, Ivana Jokić, Aneta Tomašević, Nina Janković i drugi.

Zanimljiv dekor, drvo sa koga, kao i Jovčin život, nestaju grane, kreirao je jedan od najznimljivijih scenografa današnjeg teatra, Aleksandar Denić, koji je autor i kostima u ovom scenskom delu.

Koreograf je bio Petar Pjer Rajković, a živu muziku na klaniretu izveo je Kosta Pavlović.

Urednik TV Teatra: Mirjana Lazić
TV adaptacija i režija: Andrea Ada Lazić

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 29. apr 2018, 01:20)
Аца Алексић [neregistrovani]

Није мали Париз већ је велики Шабац

Браво!!!!
До суза ме довело. Аутентича и врхунска глума оживела је карактере са којима сам живео и чији менталитет кроз ваше прецизно тумачење осећам. Сцена, режија и симболика стварају и појачавају уверљивост и бришу границу између фикције и стварности чинећи гледалиште учесницима живог догађаја. Директна емоција. Оно што уметност и треба да буде!
Жао ми је што нисам имао част да уживо одгледам представу.
Посебан поздрав за Љубишу и Страхињу од бившег пашенога!