Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Čovek koji nije imao vremena da ostari - Pjer Karden

Srela sam Pjer Kardena nekoliko puta, a prvi susret bio je u restoranu u koji sam došla jer sam znala da tamo ručava. Prišla sam mu i bila pozvana da sa njim ručam i popričam.

Njegova neposrednost i poziv koji je usledio, za snimanje, ostali su mi urezani u sećanje kao recept da neposrednost i jednostavnost otvaraju vrata jer kako inače objasniti tako veliku karijeru i vitalnost koja pleni.

Sretala sam ga u par navrata i kada je dolazio u Beograd.

Te materjale sam sačuvala, i ovih dana poželela da vam pokažem jer vreme leti a on danas ima 96 godina.

Iza sebe ima kreativni opus za svako divljenje i poštovanje. Prvi je kreator mode koji je visoku modu prilagodio za svakodnevno oblačenje. Kreirao je odeću i za slučaj života u kosmosu - modele za budućnost... Oduvek - ispred svog vremena!

Napravio je prvi prodore na tržišta Kine, Rusije i svojom modom ušao u diplomatiju koja mu otvara sva vrata. Poseduje 840 licenci u 125 zemalja od nameštaja do čokolada i privatnih aviona. Daje značaj kreiranju muških odela i ekstravagantnih kostima.

Počeo je kod Kristijana Diora da bi već za par godina pokrenuo svoj sopstveni biznis i ubrzo zatim imao svoj butik a par godina posle i svoj poznati prostor Espas Karden u Parizu.
Pamtim naše susrete i želim mu dobro zdravlje.

Autor Mira Adanja-Polak

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]