Magazin Srbije na vezi

Uspeh srpskog filma

Kako najlakše stići do prestižnih univerziteta u svetu, kome idu njihove stipendije i šta je sve ponuđeno studentima u Srbiji na 15. Sajmu obrazovanja "EDUfair", nedavno održanom u Beogradu, jedna je od tema Magazina Srbija na vezi.

Gost emisije, Aleksandra Drecun, predsednik UO "Harvard kluba Srbije", govori o konkursu koji su raspisali za stipendije najboljim studentima završne godine univerziteta u Srbiji, a prvi put konkurs je otvoren i za studente iz Srbije na ovom univerzitetu.

"Olakšati studiranje i ostvarivanje najviših profesionalnih ciljeva, naš je zadatak", ističe Aleksandra Drecun, a u emisiji otkriva i šta su danas aktivnosti bivših studenata ovog prestižnog američkog univerziteta, i kako funkcioniše njihova mreža u celom svetu.

Od našeg dopisnika iz Toronta, Branke Dikanović Trbojević saznajemo za pobedu srpskog filma "Zlogonje" ili "Lov na vešticu", na Internacionalnom festivalu TIFF u Torontu. Prikazano je više od sto filmova iz 40 zemalja, a naš film na srpskom jeziku, titlovan na engleski, rediteljski debi Raška Miljkovića, proglašen je za najbolji film Festivala. Priča o životu sa hendikepom, drugarstvu i odrastanju, film o deci, za decu i odrasle. Ekskluzivno iz Toronta za emisiju govore: reditelj, producent i glavni glumac - dečak Mihajlo Milović.

U godini kada obeležavamo 60 godina postojanja TV Beograd, pokrenuli smo RTS Planetu, multimedijsku platformu koja je dostupna svim korisnicima interneta u Srbiji i širom sveta, i nudi mogućnost praćenja 11 TV i 4 radijska kanala uživo, televizijske i radijske emisije iz Programskog arhiva RTS-a, kao i fonogramska izdanja PGP-a. Šta su još
pogodnosti praćenja programa preko RTS Planete, govoriće Tatjana Ćitić, pomoćnik izvršnog direktora za razvoj i nove poslove.

Operske dive, sestre, Ljiljana Jovanović i Biljana Stafanson, ekskluzivno u ovoj emisiji, uz klavirsku pratnju Nevene Živković, izvešće pesme sa švedskog dvora, kompozicije članova kraljevske porodice.

Jovan Maljoković sa svojim bendom, "Jovan Maljoković bend" predstaviće muziku i pesme sa novog CD-a u izdanju PGP RTS-a.


Urednik i voditelj Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj Dragica Gačić
broj komentara 0 pošalji komentar