Srpska ekonomija

Digitalizacija srpske privrede predstavlja osnov domaćeg privrednog rasta, smatraju predstavnici vlasti i biznis zajednice. Uvođenje digitalnih mera u poslovanje domaćih kompanija doprineće većoj konkurentnosti njihovih proizvoda na stranim tržištima.

Uvođenje digitalnih mera u srpsku privredu predstavlja značajan proces na putu stvaranja snažne i održive ekonomije. Država sprovodi brojne mere kako bi pospešila ovaj proces, dok domaći privrednici pokazuju sve veći interes da digitalizuju svoje poslovanje kako bi osnažili svoju konkurentnost i efektivnost.

O značaju digitalizacije u srpskoj privredi, o tome kako ona utiče na smanjenje broja nezaposlenih, o aktivnim merama za traženje posla koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje i najaktuelnijim temama na ekonomskom planu u Srbiji i svetu, za "Srpsku ekonomiju" govore: predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, IT stručnjak Branislav Vujović, novinar Miša Brkić, ekspert za komunikacije Dejan Turk, profesor Filozofskog fakulteta Ognjen Radonjić i Vanja Zlatković iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

broj komentara 0 pošalji komentar