Koridori

Investiranje u saobraćajnu infrastrukturu, bilo da je reč o drumskom, železničkom, avio ili vodenom saobraćaju, prioritet je od najvišeg značaja ne samo za Srbiju, već i za ceo zapadni Balkan.

To je važno za razvoj naše privrede, regionalno povezivanje i evropske integracije.
O infrastrukturnim projektima značajnim za povezivanje regiona i ugovorima koje Srbija realizuje, čija je vrednost oko 16 milijardi evra, za emisiju "Koridori", govori potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović.

Ekipa emisije "Koridori" protekle nedelje obišla je radove u Čortanovcima, na najtežoj deonici železničke trase Stara Pazova - Novi Sad, buduće brze pruge Beograd - Budimpešta. Na ovom gradilištu, zbog izuzetno teške geologije nacionalnog parka Fruška gora, trenutno su najintenzivniji radovi na postavljanju šipova radi zaštite od klizanja tla na delu gde je planirana gradnja vijadukta kao i na ulazu i izlazu iz tunela.

Niske temperature, poledica i sneg, kakvi su bili protekle nedelje, od svih učesnika u saobraćaju zahtevali su veću opreznost. U emisiji, pored saveta vozačima da poštuju postavljenu signalizaciju, koji upućuju iz Zimskog štaba JP "Putevi Srbije" pokazujemo kako u zimskim uslovima funkcioniše Zimski štab na aerodromu "Nikola Tesla" koji je, bez obzira na nepovoljne vremenske uslove kakvi su bili protekle nedelje, funkcionisao neometano u okviru planiranog reda letenja i neprekidno je otvoren za avio-saobraćaj.

Urednik emisije je Goran Maslar.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 06. mar 2018, 07:10) - anonymous [neregistrovani]

Koridori

Jako dobra emisija, redovno je gledam. Nadam se da ce se SVI projeti u roku zavrsiti.
Puno pozdrsva za ekipu emisije koridori.

Koridori Koridori

Autor:
Goran Maslar

Emisija o saobraćaju i strategiji razvoja "Koridori" svakog drugog utorka u mesecu u terminu od 18.30 na programu RTS 2 upoznaje nas sa aktuelnim radovima koji se obavljaju na izgradnji saobraćajne infrastrukture u našoj zemlji. [ detaljnije ]