Srpska ekonomija

Turizam postaje sve značajnija privredna grana u procesu ekonomskog razvoja Srbije. Prošle godine zabeležen je porast od 12 odsto u poslovanju, dok su očekivanja za naredne godine sve veća zbog najavljenih ulaganja u ovoj grani.

Na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu privrednici u ovoj oblasti imali su priliku da posetiocima približe svoju ponudu. Predstavljene su turističke ponude iz više od 50 zemalja, a turistički poslenici iz Srbije pokazali su građanima koliko su domaći kapaciteti poboljšani u skladu sa svetskim standardima. Republika Srbija na osnovu Strategije o razvoju turizma i turističkih kapaciteta kontinuirano radi na prilagođavanju i poboljšanju domaćih kapaciteta u skladu sa zahtevima stranih turista.

O značaju turizma i razvoju turističkih kapaciteta u procesu ekonomskog oporavka Srbije, o tome kako država doprinosi i utiče na poboljšanje domaće turističke ponude, šta Nacionalna služba pruža nezaposlenima kako bi što pre pronašli posao i o najnovijim aktuelnostima iz sveta ekonomije i finansija za "Srpsku ekonomiju" govore državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, direktor Jute Aleksandar Seničić i Suzana Jakovljević iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

broj komentara 0 pošalji komentar