Magazin Srbije na vezi

U Velikoj Britaniji se 3. marta završava jubilarni, deseti, Srpski mesec. Manifestacija je i ove godine obuhvatila kulturu, umetnost, sport, obrazovanje, privredu.

Zapaženi nastup u okviru Srpskog meseca imali su i mladi harfisti, đaci Muzičke škole „Mokranjac" iz Beograda. U inspirativnom prostoru srpske ambasade u Londonu koncert su održali Marko Brkić, Minja Stojanović i Marija Zoroja. Mladi umetnici gosti su Magazina sa profesorkom Dijanom Sretenović.

Udruženje „Dani ćirilice Bavanište" pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije raspisalo je konkurs za 2018 godinu. Tema konkursa je "Moj junak".

Krajem decembra 2017. godine iz štampe je izašla knjiga „Mladi govore". U knjizi je objavljeno 264 od preko 10.000 literarnih radova prispelih tokom prethodnih šesnaest godina na konkurs „Dani ćirilice". Gosti u studiju su osnivač udruženja i organizator manifestacije Vera Sekulić i KUD-a "Aca Obradović" iz Bavaništa.

Iz Beča, sa Sajma turizma, najvećeg u regionu, Srbiji stiže poziv za učešće od Pola Hamerla, sajamskog direktora Kancelarije za saradnju sa medijima.

Na Dane srpske kulture u Parizu putuje pijanistkinja Dalida Grmuša, jedinstvena u improvizaciji i komponovanju muzike za klavir. Pred nastup u Srpskom kulturnom centru u Parizu, Dalida Grmuša je sa Srbijom na vezi.

U studiju Magazina ugostićemo aktuelne svetske prvakinje u savremenom plesu, Dance Factory, i koreografkinju Stašu Stanković.

Urednice emisije Jelena Đorđević Popović i Mirjana Nikolić

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Vladimir B. Petrović

broj komentara 0 pošalji komentar