Srpska ekonomija

Regionalna saradnja predstavlja svojevrstan prioritet u agendama političara. Predstavnici Evropske unije smatraju da je proces integracije na Zapadnom Balkanu jedina alternativa koja će ovim zemljama omogućiti ubrzani ekonomski oporavak i prilagođavanje standardima Unije.

Srbija se često identifikuje kao lider Zapadnog Balkana, zemlja od koje umnogome zavise privredni rast u okruženju i dugoročna ekonomska održivost. Snažan uticaj evropskih zvaničnika i okretanje novog lista u strategijama lokalnih političara usmeravaju ovaj region ka intenziviranju ekonomske saradnje i trgovinskih odnosa, kako bi se postigli bolji uslovi za život građana.

Koliko je značajna ekonomska saradnja i integracija na Zapadnom Balkanu, kako se ona odražava na privredni rast i razvoj Srbije, kako država pomaže lokalnim samoupravama u smanjenju broja nezaposlenih, kao i šta je na ekonomskom planu obeležilo prethodnu nedelju, za "Srpsku ekonomiju" govore: prof. dr Predrag Bjelić, prof. dr Ognjen Radonjić, prof. dr Dragan Đukanović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije Zoran Martinović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i generalni sekretar Skupštine gradova i opština Đorđe Staničić.

broj komentara 0 pošalji komentar