Srpska ekonomija

Koliko je javni dug bitna stavka u procesu ekonomskog oporavka i da li se ovaj ekonomski instrument zloupotrebljava u nacionalnoj ekonomskoj politici?

Kako velike globalne ekonomije regulišu svoj javni dug i zašto najuspešnije ekonomije sveta beleže najveću stopu javnog duga? Šta je uticalo da Beograd postane jedna od poželjnijih turističkih destinacija u Evropi i svetu?

Javni dug, kako na svetskom tako i na domaćem nivou, sve više postaje tačka razmimoilaženja između ekonomskih eksperata i predstavnika političkih elita. Dok jedni smatraju da političari zloupotrebljavaju ovaj ekonomski instrument, aktuelni predstavnici politike opravdavaju javni dug kapitalnim investicijama.

Turisti iz regiona, Evrope i sveta sve češće posećuju srpsku prestonicu. Mnogi od njih smatraju da je glavni grad Srbije odlična turistička destinacija, da nudi odličnu uslugu i prijateljsku atmosferu. Predstavnici turističkog sektora i gradskih vlasti kažu da se intenzivno radi na poboljšanju kvaliteta turističkih kapaciteta Beograda i da će se takav trend nastaviti i u 2018. godini.

O pitanju javnog duga, o njegovoj ulozi u procesu kreiranja održive ekonomije, o turističkim kapacitetima Beograda i posećenosti glavnog grada tokom praznika, kao i o najnovijim i najaktuelnijim pitanjima iz domena ekonomije, tržišta rada i berzanskih kretanja za "Srpsku ekonomiju" govore: prof. dr Miodrag Zec, prof. dr Ognjen Radonjić, gradski menadžer Goran Vesić, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i savetnica za zapošljavanje u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Violeta Sudar.

broj komentara 0 pošalji komentar