Treće doba: 10 godina dobrovoljnog fonda solidarnosti penzionera

Kako pomoći sebi i istovremeno solidarisati se sa drugima? Odgovor na to pitanje, uz poziv da mu se što više njih pridruži, daje Dobrovoljni fond solidarnosti penzionera, u čije ime govori jedan od pokretača, Milutin Stefanović. Prava članova fonda ilustrovana su i primerom korišćenja njegovih sredstava.

Gledaoci emisije biće upoznati i sa terminom i temama Međunarodnog kongresa gerontologa koji se održava u Beogradu. Kongres najavljuju Dragana Dinić, predsednica Gerontološkog društva Srbije i Nataša Todorović iz Crvenog krsta.

Sledi odgovor na pitanje upućeno 84-godišnjem Milošu Pajiću - "Da li je on majstor bravar, ili profesor industrijske pedagogoje sa diplomom fakulteta, ili pesnik "tanane" ljubavne lirike. Odgovor je bio: "Sve to zajedno!" Posle uživanja u jednoj Miloševoj pesmi sledi "medicinski prilog", ovoga puta iz Opšte bolnice "Atlas", čiji onkolog Vladimir Vukov govori o magnilitetu kod starijih osoba.

Učesnici Malih i Velikih Olimpijada biće obradovani kad vide i čuju drugi deo intervjua sa Božidarom Maljkovićem, predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije, koji je snimljen u "našem Riju" - Vrnjačkoj Banji.

Da i kuglanje može da bude sport za penzionere, potvrdiće kuglašica Angelina Mićić, učesnik "Kuglaške Olimpijade" Udruženja penzionera opština Srema, na kojoj su učestvovali takmičari iz Sremske Mitrovice, Rume, Inđije, Iriga, Pećinaca i Šida.

Karikature Laze Sredanovića, najavljuju ono uobičajeno: "Doviđenja do sledećeg ponedeljka!".

Emisija je na Drugom programu RTS-a u ponedeljak, 15.1.2018. i ovoga puta izuzetno, zbog prenosa rukometne utakmice naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu, počinje u 17.00. Urednik je Vidak M. Maslovarić, producent je Pokret Trećeg doba Srbije, koproducent je Magmedia, a realizovana je u saradnji sa "Sirmium filmom". Podsećamo vas da je Adresa redakcije Pariska 9, 11.000 Beograd, da se predlozi, ideje, kritike, pozivi na događaje... šalju sa naznakom "Za emisiju Treće doba". Mail adresa je redakcija@trecedoba.org.

broj komentara 0 pošalji komentar