Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Misliti pozitivno

Kada se dođe do kraja godine uvek se nešto sumira i određuje ali je vrlo važno znati koliko ste bili u mogućnosti da ostavrite neke svoje želje ili da učinite neko dobro delo. Tri primera sam izdvojila jer svaki na svoj način govori o realizaciji onoga što su ove ličnosti sebi zacrtale.

Gospođa Branka Karakašević koja odlazi iz svog stana u Beogradu u Ameriku, klavir na kome je svirala, porodica posredstvom ove emisije daruje talentovanom Kristijanu Vučkoviću,   dobitniku velikog broja priznanja i nagrada. Kristijan nije imao svoj klavir već je vežbao u muzičkoj školi koju pohađa u Nišu. Čitava porodica  je došla sa mladim Krtistijanom i preuzeli su klavir.

Sergej Polunin baletan svetskog glasa koji je nedavno postao državljanin Srbije želi da u našoj zemlji provede više vremena. Ovde je snimao film o Nurejevu, proslavljenom baletskom igraču Sovjetskog Saveza koji je emigrirao u Francusku i tamo napravio zapaženu internacionalnu karijeru. Ovde je snimao i film sa Rejfom Fajnsom kao rediteljem a film je  sniman i u Rusiji, i u Francuskoj. Sergej Polunin želi da u Srbiji napravi Centar za mlade igračke talente.

Milan Ćuk je često učestvovao na projektima konzervacije i restauracije fresaka u srpskim srednjokovekovnim manastirima. Imao je priliku da u svojoj karijeri oplemeni i oživi veliki broj fresaka. Upoznat sa svim tehnikama restauracije i veštinama slaganja mozaika poželeo je da se iskaže autorskim radom tako što je u neverovatnim mozaicima oživeo junake svog detinjstva. Super heroji stripova našli su se u mozaicima koji sadrže najrazličitije metale u neverovatnim bojama. Tako su se Supermen i Betmen našli na mozaicima Milana Ćuka.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 17. dec 2017, 13:46) - anonymous [neregistrovani]

Miri pohvala

Mira je imala dobru osobinu da poklanja deci instrumente koje dobije od dobrih ljudi kojima oni vise nisu potrebni Evo obdnovila je da tako dalje nastavi Bravo Miro ti imas nacina da dodjes do instrumente a ljudima oni mnogo pomazu Pohvala