Malo vi, malo mi: Zvuk je u nama (SZJ)

Broj dece u specijalnoj školi sa domom učenika "Bubanj" u Nišu stalno se povećava. Škola "Bubanj" registrovana je kao ustanova za decu oštećenog sluha, ali prerasta u regionalni centar za podršku deci sa različitim smetnjama u razvoju.

U učionicama, hodnicima i novom senzornom parku zatekli smo zadovoljne učenike ali i roditelje, koji su govorili o uspesima svoje dece. Ovde se mnogo radi da bi se postigli mali pomaci, kojima se onda svi raduju.

Nastavni kadar škole, specijalizovan za rad sa ovom decom, čine: surdolozi, predmetni nastavnici, vaspitači, stručni saradnici. Defektološki kadar kao potencijal ustanove predstavlja pokretačku i stvaralačku snagu, a efektivna interna komunikacija i timski rad ključ je uspeha ove škole. Svi su oni raspoređeni po timovima, pa u okviru ustanove deluju: tim za savetovanje i prijem dece, tim za razrednu nastavu, tim za predmetnu nastavu, tim za praktičnu nastavu, tim za vaspitni rad, tim za senzornu integraciju - kaže direktorka škole Snežana Čarapić.

Razlog posete ekipe RTS-a bilo je Republičko takmičenje u znanju i veštinama učenika sedmih razreda.

Urednik emisije: Kosovka Ivković-Bobić
Snimatelj: mr Branko Pelinović
Montažer: Marija Aranđelović

broj komentara 0 pošalji komentar