Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Švajcarski način

Bila sam u poseti kod švajcarskog ambasadora u Srbiji. Gospodin Filip Ge bio je dobar domaćin, pokazao mi je svoju baštu u kojoj uzgaja povrće na zdrav način i ono što je u bašti to se i servira na njegovom stolu.

Njegovi pogledi na svet i način života pokazuju tu savršenu jednostavnost i preciznost koja odlikuje Švajcarce. Vrlo su vredni  i precizni a to traže i od drugih i nekako sve što su postigli ne pokazuju razmetljivo drugima.

Kada sam i prvi put bila u Švajcarskoj u to sam se uverila. Sve je bilo planirano do tančina bez velikih napora jer se uvek vodilo računa o onome što je moguće uraditi i onome što nije.

Tada, kada sam srela Doris Lautard, predsednicu Konfederacije Švajcarske znala sam da će biti ponovo izabrana... A tako je i bilo i sada je predsednica.

Kada je došao u Beograd obnovio je rezidenciju na najjednostavniji moderan način i od svog doma u Beogradu napravio je i svojevrsnu galeriju gde po svom ukusu izlaže savremenu umetnost mladih.

Imala sam prilike da čujem kako je majka kada je bio mlad, reagovala na planove za školovanje i kako on gleda na obrazovanje.

Bio je to zanimljiv susret gde sam opet nešto naučila.

broj komentara 0 pošalji komentar