Velika iluzija

U "Krupnom planu" Velike iluzije je Svetozar Cvetković. Deo je nove televizijske serije "Pet", postapokaliptičnog filma "Volja sinovljeva" i ostvarenja "Izgrednici". Potpisuje se i kao producent i glumac ekranizacije "Govorne mane" Gorana Markovića. Na Autorskom festivalu gledaćemo ga u čak četiri filma.

U susret 23. beogradskom Festivalu autorskog filma koji pruža fragment uzbudljivih dešavanja na marginama svetske kinematografije, u novoj epizodi "Velike iluzija" predstavljamo neke od naslova.

Stižu Ismaelovi duhovi, francusko ostvarenje reditelja Arnoa Deplašana sa oskarovskom Marion Kotijar i Šarlotom Gejnzbur i antiratna drama Fokstrot izraelski kandidat za oskara u režiji Samuela Maoza, koja će svečano otvoriti ovaj festival.

Analiziramo Senke nad Balkanom iz rakursa filmskog kritičara Đorđa Bajića.

Posle četiri decenije, u "Velikoj iluziji", ponovni Bliski susreti treće vrste, nadahnuti naučno fantastični klasik vizionara Stivena Spilberga.

U "Kontraplanu" sa dvostrukim dobitnicima zlatne palme Braćom Darden, čija će socijalna drama s elementima trilera Nepoznata devojka 16. novembra biti prikazana na RTS-u u okviru ciklusa u susret Festivalu autorskog filma.

Autor i urednik: Sandra Perović
Saradnici: Selina Lovren Aksentić, Jelena Carević, Zoran Janković
Realizacija: Tijana Todorović, Svetlana Perović, Marko Jeftić

broj komentara 0 pošalji komentar