Magazin Srbije na vezi

Sa Srbijom na vezi su ambasador RS u Meksiku Goran Mešić, vladika britansko-skandinavski Dositej, Umetnički centar "Talija", kantautor, pisac i biznismen Dejan Marinković, treneri i igrači srpskog porekla vaterpolo kluba "Maveriks" iz Toronta.

Ambasada RS u Meksiku radno pokriva Gvatemalu, Kostariku, Honduras, El Salvador, Nikaragvu i Panamu. Srbija i Meksiko već 50 godina neguju dobre diplomatske odnose. Za Srbiju na vezi govori ambasador Goran Mešić.

Umetnički centar "Talija" poseban je po izuzetno stilizovanim koreografijama. Značajan jubilej, 20 godina rada, ovaj ansambl obeležiće i velikom turnejom u Meksiku.

U organizaciji britansko-skandinavske Eparhije, u subotu 28. oktobra, u Hramu Svetog Save u Stokholmu, biće organizovano donatorsko veče. Prihod je namenjen izgradnji manastira Pokrova Presvete Bogorodice u Vukstropu, duhovnom i kulturnom centru Eparhije. Sa Srbijom na vezi je vladika britansko-skandinavski Dositej.

Dejan Marinković je "Srbin u Americi", kako je i naziv jedne od najčitanijih knjiga u dijaspori, čiji je on autor. Dejan je i biznismen, i kantautor. Njegova životna i profesionalna priča mogle bi biti inspiracija i putokaz mnogim Srbima u dijaspori.

Ugostićemo i Zorana Bogdanovića koji je veliki deo života proveo u Kini, na čelu Srpske zajednice u ovoj dalekoj zemlji.

Iz Toronta nam stiže priča o vaterpolo klubu "Maveriks" u kojem je više od polovine igrača srpskog porekla a svi treneri su sa naših prostora. Izuzetan su rasadnik talenata za kanadski nacionalni tim.

Urednice emisije Jelena Đorđević Popović i Mirjana Nikolić
Muzički urednik Branka Lolić
Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar