Teslinim koracima u 21. vek

Govorom Luja Adamiča koji je pročitan na sahrani Nikole Tesle, započinjemo priču o ovom velikom naučniku, misliocu i vizionaru.

Osvrćući se na njegov članak iz 1900. godine započinjemo priču o Tesli koja i nije toliko poznata. Tesla mislilac. Jedan od problema koji je Teslu okupirao bio je kretanje. Kretanje čoveka, energija i masa. Kroz Tesline reči, misli i zapažanja prolazimo i promišljamo problem kretanja i ljudske mase i energije. Ovo je samo jedna od tema koja je okupirala ovog naučnika. Kako je i njegovo promišljanje bilo krajnje vizionarsko, skoro pa neuhvatljivo i nerealno, tako je i naša priča o njemu puna snoviđenja.

U prvoj epizodi ovog serijala upoznajemo se sa Teslinim osnovnim idejama o povećanju ljudske energije, problemima kretanja i mase čoveka. Razgovaramo sa nekim manje i više poznatim Teslijancima, kao što su Velimir Abramović. Profesor Dragan Prole upućuje nas u Teslino razmišljanje i pokušavamo da odgonetnemo ideje velikog naučnika.

Produkcijska kuca "Studio Vertigo production" je u svom timu ugostila mlade, kreativne umove koji su zajedno stvorili priču o Tesli i njegovom uticaju na nas danas. Radeći na ovom serijalu otkrivamo da iza priče o Teslinim izumima stoji još mnogo neotkrivenih priča, ideja i patenata. Tesla ostaje misteriozan i neuhvatljiv i posle smrti.

broj komentara 0 pošalji komentar