Magazin Srbije na vezi

Dečja kreativnost

Magazin Srbije na vezi, u prvoj nedelji oktobra govori o dečjoj kreativnosti na delu,  o početku školske godine u srpskim školama u Atini i Katedri za srpski jezik na Filozofskom fakultetu u glavnom gradu Grčke, Matici iseljenika, kao najstarijoj organizaiji u Srbiji koja se bavi saradnjom sa srpkim iseljeništvom u svetu,.


Gosti emisije, Miodrag Jakšić, pedsednik Matice iseljenika Srbije, i pisac za decu, kao i Uroš Petrović,ovogodišnji dobitnik najvećeg priznanja u književnosti za decu, nagrade "Neven" i autor "Dobre igračke" koja je osvojila najviša priznanja u zemlji i svetu.

Profesorka srpskog jezika Biljana Turanjanin, javiće se iz Atine sa izveštajem o početku školske godine u dopunskim školama na srpskom jeziku u glavnom gradu Grčke, kao i na Katedri za srpski jezik na Filozofskom fakultetu u Atini, gde je sve veći broj studenata Grka ...

Deca iz radionice akademskog slikara Ivana Kocića, pokazaće kako se prave vrhunska umetnička dela od starih igračaka, na mini radionici u studiju.
 

Muzički sastav "Stupovi" predstaviće novi CD i spotove u kojima deca, glumci, pevači, sportisti, umetnici ..., učestvuju u obnovi Nemanjićke svetinje, Manastira "Đurđevi stupovi" u Rasu, kod Novog Pazara.Urednik Suzana Gvozdenović Puzović

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić
broj komentara 0 pošalji komentar