14. Beogradski festival igre: Kompanija Introdance - Kantata

Otkrivajući umetničku igru kroz njene vrhunske domete, Beogradski festival igre u ovogodišnjem, 14. izdanju, s pravom je imao slogan "Velika igra".

U toj velikoj igri predstavila se i trupa iz Arnema (Holandija), "Introdans", sa programom pod zajdeničkim nazivom "Tutti" (Svi ) koji je obeležio njihov jubilej - 45 godina postojanja.

Dva ansambla kompanije izvela su dela trojice danas najaktuelnijih koreografa u svetu: flamansko-marokanskog koreografa Sidi Larbi Šerkauija, Italijana Maura Bigoncetija i Grka, Dimitrisa Papajoanua.

U drugom delu nastupa na Festivalu igre, trupa "Introdans" se predstavila koreografijom Maura Bigoncetija - "Kantata". Koreograf koji se više puta predstavio beogradskoj publici na proteklim festivalima, napravio je komad sa neodoljivom, impulsivnom, strastvenom igrom i muzikom koje oslikavaju karakteristične likove južno-italijanske provincije u slavljeničkoj atmosferi. Ono što Bigonceti uvek potencira u svojim ostvarenjima je duh Mediterana i mediteransku opušenost i razbaruštenost koja bez sumnje ne ostavlja publiku ravnodušnom.

Urednik emisije je Vera Arsenović, a reditelj Miško Milojević

broj komentara 0 pošalji komentar