Igra

Peta epizoda: Dok Montag rešava bračne probleme, grupa traga sa izdajnikom u svojim redovima, a sovjetska zavera napreduje. Vendi odlučuje da li će timu dati neophodan odmor.

U međuvremenu, kada se Sara nađe u opasnosti, Alana je primoran da donese odluku koja će ili izgladiti ili potpuno uništiti njihov odnos. Džo je u nevolji kada informacije koje su procurele počnu da ugrožavaju istragu ali i živote članove tima...

Elegantni, napeti, špijunski triler, smešten u vreme Hladnog rata, o "nevidljivoj borbi" koju je vodila britanska tajna služba MI5, subotom i nedeljom na Drugom programu RTS-a. (The Game, 2014)

London 1972. godine. Džo Lamb je mladi operativac iz službe MI5. Pre godinu dana Džo je napravio ozbiljan propust zbog ljubavne veze sa ruskim špijunom Julijom i poljuljao svoj ugled i građenje karijere. On je pokušao da pobegne u Sovjetski Savez, ali su njegovi planovi osujećeni, bio je uhapšen, a ženu koju je voleo ubio je KGB.

Džou je zbog dezerterstva život bio ugrožen, ali je njegov nadređeni odlučio da mu pruži šansu i postupke mladog operativca je opravdavao navodnom taktikom, koja je bila deo čitave tajne operacije.

Kada MI5 saznaje da postoji strašna sovjetska zavera koja se vodi pod šifrom Operacija "Staklo", harizmatični ali paranoični šef agencije, poznat pod jednostavnim nadimkom Tata, okuplja tajno komisiju špijuna i obaveštajnih agenata da to istraže. Jesu li oni najbolji? Ili su jedini kojima veruje u svetu u kom su dvostruki agenti, tajne i laži normalna pojava?

Džo prihvata da bude član grupe koja je dobila težak zadatak da prati tajnu operaciju "Staklo" i usput, kroz brojne izazove, upoznaje nove kolege: ambicioznog državnog službenika Bobija Voterhausa, agenta i analitičara Saru, njenog muža inženjera Alana, detektiva Džima..

Tačna narav pretnje nije jasna. Znaju samo da su Sovjeti ponovno aktivirali pritajene agente po celoj Velikoj Britaniji i svima im dali zadatke.

U svakoj epizodi ekipa dobija novo ime s popisa. Svako ime je novi izdajnik koga treba istražiti, misija u nepoznato i korak bliže otkrivanju Operacije "Staklo".

Uloge: Pol Riter, Viktorija Hamilton, Džonatan Aris, Šon Dulej...
Režija: Tobi Vajthaus

broj komentara 0 pošalji komentar