Svesrpski samit EKSPO 2017.

Švajcarska je mala država u srcu Zapadne Evrope, sa oko 8 miliona stanovnika. Teritorijalno podeljena na 20 punopravnih i 6 polukantona, ova zemlja vekovima čuva reputaciju besprekorno uređene države u kojoj sve funkcioniše precizno i tačno, baš kao i satovi po kojima je poznata.

Bern je glavni grad i administrativno središte, ali je Cirih najveći.To je grad na istoimenom jezeru i izvoru reke Limat, ekonomsko je i kulturno središte države, i jedan od važnijih finansijskih i industrijskih evropskih centara.

U tom i takvom okruženju, u Cirihu se pre bezmalo 30 godina okupila grupa srpskih privrednika u Udruženje koje danas broji 55 članova i koje je, drugu godinu zaredom, organizator  Svesrpskog Samita poslovne i akademske dijaspore.

Ovogodišnja manifestacija pod nazivom EXPO 2017, organizovana  uz podršku Privredne komore i Ministarstva spoljnih poslova Srbije i grada Loznice, održana je početkom juna u Dietikonu nadomak Ciriha.

Svesrpski samit  značajan je za unapređenje inače dobrih bilateralnih odnosa Švajcarske i Srbije.Ovo je svojevrsni startap  projekat umrežavanja srpske dijaspore, sa posebnim fokusom na saradnji srpskih i švajcarskih privrednika, i Vlada Srbije je tu da vas ohrabri i podrži, poručio je na ceremoniji otvaranja Vladimir Božović, savetnik premijera Srbije.

Autor emisije: Milena Vujović

Snimatelj: Dimitrije Hadži Nikolić

Realizacija: Marija Sredojević

broj komentara 0 pošalji komentar