Bunt Rok Festival

U utorak, 13. juna, u 21.55 na Drugom programu RTS-a emitovaće se finalna emisija trećeg televizijskog takmičenja novih, neafirmisanih rok bendova i autora "Bunt Rok Festival".

Od 200 prijavljenih bendova, 24 se predstavilo u kvalifikacionim emisijama, koje su se prikazivale tokom aprila i maja na RTS 2. U finale je prošlo jedanaest bendova, devet prema mišljenju stručnog žirija (Sajki Vois, Larska, PogonBgd, Viva Vops, Random, Crossroad, The Filters, Mir i Haos, Slonz), a dva su prošla zahvaljujući glasovima publike (Sindrom i Huti Ota Tre).

U revijalnom delu emisije nastupiće prošlogodišnji pobednički bendovi: Irvas - 3. mesto, Empathy Soul Project - 2. mesto i Degeneza - 1. mesto. 

Žiri je i ove godine isti i čine ga dve grupe, žiri muzičara i žiri muzičkih urednika RTS-a. U žiriju muzičara su Maja Cvetković - E-Play, Jovan Matić - Del Arno Bend, Nenad Pejović - Kanda, Kodža i Nebojša i Lav Bratuša - bubnjar. Žiri urednika RTS-a su: Dragan Ilić - dugogodišnji odgovorni urednik Muzičke redakcije RTS-a, Marko Novaković - filmski i TV reditelj i odgovorni urednik Dramskog i serijskog programa RTS-a, Dobroslav Predić - muzički urednik RTS-a i Uroš Marković - producent i muzički urednik RTS-a.

Bunt rok festival prvi je televizijski rok festival čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske rok scene. Festival predstavlja logičan sled dugogodišnjeg postojanja rok emisije Bunt.

Pokretanjem jednog ovakvog, televizijskog, takmičarskog festivala, otvara se novi medijski prostor za veliki broj mladih autora koji nemaju mogućnost da predstave svoj rad. U skladu sa višedecenijskom tradicijom, Radio-televizija Srbije kao Medijski javni servis na ovaj način ostvaruje svoju osnovnu misiju - da informiše i edukuje kvalitetnim programskim sadržajem razvijajući kulturnu svest gledalaca.

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinari: Milica Marković, Igor Gimboš, Katarina Vujović
Reditelj emisije: Miodrag Kolarić

broj komentara 0 pošalji komentar