Tri boje zvuka

Sa više od 500 pesama izvedenih uživo u našem studiju u prethodne tri sezone i više od 150 različitih muzičkih sastava, dokazali smo da u Srbiji postoji mnogo kvalitetnih muzičkih autora i izvođača i pre svega velika i izuzetno dragocena muzička scena.

Sada se približavamo kraju treće sezone emisije Tri boje zvuka. Ovog utorka pripremili smo odličnu živu svirku. Nastupaju Naked, The Bangcocks i Najda i Deliverance Inc.

Iz Niša nam dolazi veliki pevač i odličan gitarista Dejan Najdanović Najda. Veliko iskustvo stekao je na našoj muzičkoj sceni brojnim saradnjama sa različitim muzičarima i sastavima. Bio je pevač dve legendarne grupe, Smaka i Generacije 5. U ovoj emisiji Najda nam predstavlja svoj bend Deliverance Inc.

Na drugoj sceni našeg studija nastupiće instrumentalni sastav Naked. Muzika ovog kvarteta prepuna je balkanskih melodija i ritmova i vešto kombinovana sa elementima džeza, fanka i roka. U prethodnih deset godina rada objavili su tri albuma i nastupali na mnogim džez i world music festivalima u našoj zemlji i širom sveta. Svojom živom svirkom i autorskim pesmama povešće nas u svoj zamišljen svet koji su nazvali Nakedonia.

Ovog puta u emisiji predstavljamo sasvim nov bend koga čine muzičari okupljeni pod imenom The Bangcocks. Bend je osnovan 2013. godine i od tada su posvećeni modernom rok pristupu. Njihova specijalna gošća na albumu i u našoj emisiji biće pevačica Bojana Stamenov, a čućemo pesme sa njihovog prvog albuma "Hodaj sa nama".

Budite uz nas utorkom u 21.45 na Drugom programu RTS-a, gledajte emisiju i u repriznom terminu nedeljom u 23.30 na Prvom programu RTS-a. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Twitter "3 BOJE ZVUKA". Pišite nam na i-mejl 3bojezvuka@rts.rs, istražite dobru muziku na našem zvaničnom YouTube kanalu i napravite vašu listu omiljenih pesama https://www.youtube.com/channel/UCR5CVjXnYRq83NUDaZqpw_A.

Voditelj emisije je Bojan Perić, reditelj Milica Soldatović Mikić, a urednik emisije Jelena Vlahović.

 

broj komentara 0 pošalji komentar