Tri boje zvuka

Novi nastupi u sledećem izdanju emisije "Tri boje zvuka" doneće odličnu živu svirku i zanimljive kombinacije muzičkih žanrova. Naši gosti su Sanja Ilić i Balkanika, Ljubičice i Cotton Pickers.

Kompozitor Sanja Ilić je osnovao Balkaniku 1998. godine i od tada su usledili brojni nastupi širom sveta. U ovoj emisiji predstaviće premijerno tri pesme sa novog albuma koji planiraju uskoro da objave za svetsko tržište. Pored etno zvuka po kom su prepoznatljivi dugi niz godina, Sanja Ilić i Balkanika se u svojim pesmama sve više okreću pop i rok muzici.

Na drugoj sceni nastupiće mladi muzički sastav Ljubičice. Članove ove pop-rok postave iz Pančeva čine klasično obrazovani muzičari koji su se školovali od Beograda, preko Hamburga, do Univerziteta Berkli. Iako se bave i izvođenjem umetničke muzike, kao i komponovanjem primenjene muzike, u našoj emisiji predstaviće svoj prvi autorski album "Ljubičice&Co" koji je mešavina različitih žanrova, ali pre svega spoj pop i rok zvuka, mladosti, energije i scenskog spektakla.

Iz Mladenovca nam dolazi bluz-rok sastav Cotton Pickers. Pored Uroša Ugrinovića na bubnjevima, jezgro ovog benda čine braća, Jovan i Ivan Stepić, veliki zaljubljenici u bluz. Ovom prilikom predstaviće nam svoj prvi album "Slaughterhouse Blues", najaviti naredni i opravdati reputaciju izuzetnog live benda.

U vestima sa svetske muzičke scene donosimo priče o britanskom indi-pop sastavu Batille, kao i o pesmi "Human" koju izvodi Rag'n'Bone, trenutno jedan od najpopularnijih muzičara sveta.

Budite uz nas utorkom u 21.45 na Drugom programu RTS-a, gledajte emisiju i u repriznom terminu nedeljom u 23.30 na Prvom programu RTS-a. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Twitter "3 BOJE ZVUKA". Pišite nam na imejl 3bojezvuka@rts.rs i istražite dobru muziku na našem zvaničnom YouTube kanalu https://www.youtube.com/channel/UCR5CVjXnYRq83NUDaZqpw_A.

Voditelj emisije je Bojan Perić, reditelj Milica Soldatović Mikić, a urednik emisije Jelena Vlahović.

broj komentara 0 pošalji komentar