Tri boje zvuka

Nalet fantastične energije u sledećoj emisiji Tri boje zvuka donose Obojeni program, Repetitor i Stray Dogg! Iako su po zvuku veoma različiti, naše goste spaja pripadanje alternativnoj sceni i traženje muzičkih izraza van glavnih struja i tokova.

Grupa Obojeni program osnovana je ranih osamdesetih godina u Novom Sadu. Članovi ovog sastava su se menjali, ali je Branislav Babić Kebra uvek bio glavni vokal i autor tekstova. Obojeni program jedan je od prvih srpskih bendova koji je prikazan na MTV-u još početkom devedesetih godina. U našoj emisiji podsetiće nas na neke od najpoznatijih pesama iz ranijih perioda, a izvešće i naslovnu numeru sa njihovog devetog po redu albuma "Kako to misliš mi".

Beogradski rok/post-pank sastav Repetitor poznat je po neverovatnoj energiji na svojim živim nastupima. Milena, Ana-Marija i Boris čine ovaj trio koji je trenutno jedan od najaktuelnijih sastava alternativnog zvuka u celom regionu. Objavili su do sada tri albuma i nastupali na binama širom Evrope, u Kini i Rusiji. Svoj autentičan zvuk i neverovatnu energičnost podeliće i sa gledaocima naše emisije.

Broj decibela u našem studiju smanjiće sastav Stray Dogg, jedan od najznačajnijih predstavnika američke folk-indi muzike na domaćoj sceni i u regionu. Oni će ovom prilikom podeliti iskustva sa evropskih turneja i koncerata na kojima su promovisali svoj treći album "Come Along Wind", a za gledaoce emisije Tri boje zvuka uživo će izvesti tri pesme sa tog izdanja.

U redovnim rubrikama sa svetske muzičke scene donosimo najnovije muzičke spotove i priče o britanskim sastavima Radiohead i Goldfrapp.

Budite uz nas utorkom u 21.50 na Drugom programu RTS-a, gledajte emisiju i u repriznom terminu nedeljom u 23.30 na Prvom programu RTS-a. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Twitter "3 BOJE ZVUKA". Pišite nam na imejl 3bojezvuka@rts.rs i istražite dobru muziku na našem zvaničnom YouTube kanalu https://www.youtube.com/channel/UCR5CVjXnYRq83NUDaZqpw_A

Voditelj emisije je Bojan Perić, reditelj Milica Soldatović Mikić, a urednik emisije Jelena Vlahović.

broj komentara 0 pošalji komentar