Kulturni centar

S jedne strane umetnost se, samim svojim bićem, opire tome da bude roba. S druge strane, umetnička dela nisu samo predmet duhovne razmene, već i novčane i materijalne.

Kultura i umetnost značajan su segment tržišta i svetskih ekonomija. Umetnici se bore da očuvaju stvaralačku autonomnost, ali i da od svog rada žive, da svoje proizvode plasiraju na tržište. Kreativne industrije u svetu jesu industrije sa najvećim godišnjim rastom. Kreativna industrija uvrštena je i na listu privrednih grana Srbije.

Tema večerašnjeg Kulturnog centra je sprega umetnosti i kulture, i tržišta. O ovoj temi govore: Ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije, Vladan Vukosavljević, direktor i osnivač Beogradskog festivala igre, Aja Jung, izdavač Slobodan Nešović, izvršni direktor Miksera, Ivan Lalić, istoričar umetnosti, prof. dr Davor Džalto, pisci Milisav Savić i Darko Tauševljaković, rediteljka Mina Đukić, scenaristkinja Sara Radojković, rukovodilac Centra za muziku, Mima Lazarević, kompozitor Vojkan Borisavljević, student dirigovanja Miloš Marković, rediteljka Jovana Tomić, i drugi.

U Kulturnom centru pažnja će biti posvećena i fenomenu Dobrote, zatim, sećanju na jednog od naših najslobodoumnijih stvaralaca, Miću Popovića, kao i radu modne kreatorke i likovne umetnice Ane Ljubinković. Pisac Vladimir Pištalo reći šta su za njega pozitivni, a šta negativni utisci iz ovdašnjeg kulturnog vidokruga.

Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa: Nebojša Bradić
Kreativni direktor: Boris Miljković
Urednik emisije: Danijela Purešević
Reditelj: Vladimir Tagić

broj komentara 0 pošalji komentar