Tri boje zvuka

Galija, Neozbiljni pesimisti, Degeneza - tri muzička sastava različitih generacija nastupiće u sledećoj emisiji Tri boje zvuka, 10. januara, na RTS 2!

U gostima nam je grupa Galija koja je 2016. godine obeležila važan jubilej, četrdeset godina rada. Tokom karijere, kroz ovaj sastav prošlo je skoro trideset članova, ali su kormilo uvek čvrsto držala braća Nenad i Predrag Milosavljević. U jeku proslave i u susret koncertu koji su u decembru održali u Hali sportova u Beogradu, grupa Galija je u našem studiju izvela neke od svojih pesama koje su obeležile domaću muzičku scenu prethodnih četrdeset godina.

Devetočlani sastav Neozbiljni pesimisti osnovan je u Somboru 2002. godine. Napisali su čuvenu navijačku himnu vaterpolo reprezentacije Srbije za EP, a trenutno rade na novim pesmama i svom trećem studijskom albumu. Zašto su svoj stil nazvali "anti-global-etno-pank" i kako o ozbiljnim životnim temama pevaju na veseo i pozitivan način pogledajte u emisiji Tri boje zvuka.

Degeneza je najmlađi bend koji se do sada predstavio o u našoj emisiji. Okupili su se pre godinu i po dana, a već su osvojili prvu nagradu na Bunt rok festivalu RTS-a i drugo mesto na banjalučkom "Demo festu". Grupa Degeneza najavljuje buđenje nove rok energije i uliva nadu u postojanje kvalitetnih mladih bendova u Srbiji. U ovoj emisiji čućete tri pesme sa njihovog prvog albuma koji će uskoro biti objavljen.

Sa svetske muzičke scene donosimo priču o američkom kantautoru Bobu Dilanu, dobitniku ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost.

Pratite nas na društvenim mrežama "Facebook" i "Twitter" na profilu "3 BOJE ZVUKA". Želimo da čujemo i vaše mišljenje i predloge i zato vas pozivamo da nam pišete na i-mejl 3bojezvuka@rts.rs. Sve nastupe iz dosadašnjih emisija možete pronaći na našem zvaničnom YouTube kanalu https://www.youtube.com/channel/UCR5CVjXnYRq83NUDaZqpw_A.

Gledajte premijere utorkom u 21.55 na Drugom programu RTS-a, a reprizu treće sezone emisije "Tri boje zvuka" u novom terminu na Prvom programu RTS-a nedeljom od 23.30.

Voditelj: Bojan Perić
Reditelj: Miodrag Kolarić
Urednik emisije: Jelena Vlahović

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar