Metropolis

U ovonedeljnom "Metrpolisu" o tome šta čita, sluša i gleda, govori dr Gil Anidžar, profesor komparativne književnosti, jevrejskih studija i političke teologije na njujorškom Univerzitetu Kolumbija, gostujući profesor na više svetskih univerziteta, autor niza značajnih studija i publikacija, koji odnedavno boravi u Beogradu.

Monografiju "Zbogom andergaund" posvećenu životu i stvaralaštvu Saše Markovića, "dobrom duhu beogradskog andergraunda", predstavlja urednica izdanja Darka Radosavljević Vasiljević.

Značaj i domete ponovljenog integralnog izdanja Pekićevog romana "Zlatno runo" u sedam knjiga, tumači književna kritičarka i teoretičarka Jasmina Ahmetagić.

Ove godine je u Novom Sadu održan EXIT a u Banja Luci Demofest. U prilogu Branke Glavonjić o sličnostima i razlikama ova dva festivala govore Davor Gobac, Petar Janjatović, Bane Antović i Kiril Džajkovski.

Svoja zapažanja o tome kakav je bio dvadeseti, jubilarni Filmski festival na Paliću ispričaće filmski kritičar Nebojša Popović.

U emisiji će biti predstavljene i dve izložbe u beogradskim galerijama: foto-grafika "Akt" Branka Sujića u Grafičkom kolektivu i "Pejsaži u susedstvu" u Kulturnom centru Beograda, čiji kustos Boško Bošković kroz radove sedmoro mlađih autora istražuje identitet balkanskog regiona.

Urednik emisije: Danijela Purešević

Reditelj: Ivan Milanović

broj komentara 0 pošalji komentar
Metropolis Metropolis

Autor:
RTS

Nedeljni magazin Metropolis - elitna televizijska emisija iz oblasti kulture i umetnosti. Urednički tim: Neda Valčić-Lazović, Danijela Purešević, Jasmina Vrbavac, Svetlana Ilić i Vojka Pajkić Đorđević. [ detaljnije ]