Trezor

Sećanje na Svetolika Mitića, novinara, dokumenetaristu i urednika Televizije Beograd

REDAKCIJA NAJBOLjIH - kolege i saradnici Skaleta Mitića, novinar Srebrenka Ilić i reditelj Branko Kičić govore o vremenu kada je Dokumentarna redakcija radila u okviru Informativnog programa, koju je od 1985. urednički vodila Srebrenka i kada je ona okupila prvo stare iskusne novinare, urednike, snimatelje, a odmah zatim i mlađe snage, reditelje i autore.

Tako su ih prvo zvali Redakcija veterana, ali vrlo brzo zatim Redakcija najboljih. Sadržaji su bili aktuelni, ali je ovde bilo više prostora nego u dnevnim informativnim emisijama, emisije su trajale sat i duže i realizovane su u tematskim ciklusima i serijama. Jedan od takvih plodnih autora u toj Redakciji bio je i Svetlok Mitić koji je tu pokrenuo serije To je to, Stvaranje Jugoslavije, Dokumentarno popodne i druge. Današnjom emisijom ustvari najavljujemo nekoliko trezorskih dana tokom maja, koji će biti posvećeni ovom novinaru i njegovom delu.

** Učesnici: novinar i urednik Srebrenka Ilić, reditelj Branko Kičić, sagovornik Bojana Andrić

** Tehn. vođstvo Miša Bačević i dežurna posada Studija III, snimatelji zvuka Slaviša Lepojević, Uroš Ramić; dizajner svetla Dobrivoje Marković; kamermani Boško Janković, Davor Karamarković, Dalibor Vučković; video mikser Ivona Živković, scenograf Nataša Bogdanović, organizator Gordana Grdanović, reditelj Andrea Lazić, urednik Bojana Andrić

** Snimano 26.04.2013, premijerno emitovanje, Redakcija za istoriografiju

broj komentara 0 pošalji komentar