Trezor

Video dnevnik - zapis o radu Fakulteta u školskoj godini 2009/2010: o događajima, neformalnim skupovima, gostovanjima, izložbama, stručnim skupovima, prijemnim i završnim ispitima.

* Proizvedneno 2010, Fakultet dramskih umetnosti

Fakultet dramskih umetnosti, I i II deo - serija Vivat akademija Školskog programa počela je da se emituje 1998. godine. Nastala je sa namerom da maturantima olakša izbor zanimanja nakon srednje škole, upozna ih sa uslovima upisa i načinima studiranja na pojedinim fakultetima, i ujedno prikaže rad visokoškolskih ustanova. U ovoj emisiji, predstavljen je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

U prvom delu emisije, predstavljaju se katedre za glumu, pozorišnu i radio-režiju, dramaturgiju, pozorišnu i radio produkciju i istoriju i teoriju. O nastanku katedri, uslovima upisa, teorijskoj i praktičnoj nastavi govore profesori i šefovi katedri: Vladimir Jevtović, Slavenko Saletović, Jovan Hristić, Aleksandar Korać i Nebojša Romčević. Kratak prikaz rada Fakulteta dramskih umetnosti daju i redovni profesor u penziji Alojz Ujes i dekan Ljiljana Mrkić-Popović, a o fakultetu iz svog ugla govore i studenti.

U drugom delu emisije, o Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, predstavljaju se katedre za filmsku i televizijsku režiju, kameru, montažu, filmsku i televizijsku produkciju i najmlađa - Katedra za snimanje i obradu zvuka. Studenti govore o svom izboru i viđenju buduće profesije, a o počecima rada pojedinih katedri, pripremi i polaganju prijemnih ispita i načinu studiranja svedoče profesori i šefovi katedri: Andrija Đukić, Milorad Glušica, Jelena Đokić, Zoran Popović i Rihard Merc.

U emisiji će biti reči i o izgradnji novog filmskog studija u okviru fakulteta u kome će se odvijati praktična nastava, o letnjoj filmskoj školi, radu Instituta za film i izdavačkoj delatnosti fakulteta.

* Učesnici: prof. dr Ljiljana Mrkić-Popović, dekan FDU; prof. dr Vladimir Jevtović, šef katedre za glumu; profesor Slavenko Saletović, šef katedre za pozorišnu i radio-režiju; profesor Jovan Hristić; prof. Aleksandar Korać, šef katedre; docent mr. Nikola Maričić, prodekan FDU; asistent mr. Nebojša Romčević; profesor u penziji Alojz Ujes; prorektor FDU Svetozar Rapajić; šef katedre za filmsku i TV režiju Andrija Đukić; prof. Milorad Glušica, prof. Jelena Đokić, prof. Zoran Popović, student Olivera Kristić; šef katedre za snimanje i obradu zvuka Rihard Merc; šef filmskog i televizijskog studija Aleksandar Ivanjikov; doc. mr Goran Peković, zamenik direktora instituta; pedagog Sonja Žarković

* Stručni konsultanti prof. Dr Jovo Todorović, Sonja Žarković; lektor Milina Đogo, ton Uroš Kovačević, Srđan Basarić, snimatelji Slobodan Momčilović, Bojan Rakić; montaža Miroslav Vojinović, Milan Marković; reditelj Radoslav Moskovlić, urednice Blaženka Bijelić, Tatjana Ivanović

* Proizvedeno 1998, Redakcija školskog programa, urednik dr Miroslav Savićević, repriza 11.12.2008. u Trezoru.

broj komentara 0 pošalji komentar