Pasji život

Višestruko nagrađivana drama meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Inaritua, deo je trilogije filmova "21 gram" i "Vavilon".

Ovo je priča o ukrštanju sudbina nekoliko ljudi. Jedna saobraćajna nesreća na prometnim ulicama Meksiko Sitija spojiće nekoliko ljudi čiji su životi ispunjeni tugom, bolom i osećanjem beznađa.

Radnja filma prati brutalni svet borbi pasa, neobične strasne ljubavi, osećanje izdaje, pa čak i intimni svet jednog ostarelog plaćenog ubice.

Posle saobraćajne nesreće svima će se potpuno promeniti pogled na svet. U glavnim ulogama Emilio Ečevara i Gael Garsija Bernal.

Film je osvojio 11 nagrada Meksičke filmske akademije, između ostalih za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glumca i najboljeg sporednog glumca.

Osvojio je, takođe, britansku nagradu BAFTA za najbolji film na jeziku koji nije engleski, i nagradu kritike u Kanu. Bila je nominovana i za Oskara za najbolji strani film, 2000. godine.

Pasji život, snimljen 2000. godine, prvi je u trilogiji filmova meksičkog reditelja. Bio je to prvi film koji je snimio, i koji je ujedno lansirao mladog meksičkog glumca, Gaela Barsija Bernala u internacionalne kinematografske vode.

Sva tri filma sačinjavaju nezavisne delove jednog istog događaja. Druga dva filma su 21 gram (Šon Pen, Naomi Vots i Benisio del Toro) i Vavilon (Bred Pit i Gael Garsija Bernal).

Režija: Alehandro Gonzales Inaritu

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 23. jun 2011, 01:16)
anonymous [neregistrovani]

rts

Lepih filmova ima posle ponoci sad kad bi bio jos jednan kao filmski maraton mozete komotno da parirate onoj ruzicastoj televiziji.

(subota, 30. okt 2010, 01:10)
anonymous [neregistrovani]

rts

bravo rts najboji ste samo tako nastavite odlican film.ostali smo zadivjeni.bravo za urednika.

(petak, 29. okt 2010, 13:53)
Gledalac - Trstenik [neregistrovani]

Dramski program

Iz sve snage pozdravljam ideju Dramskog programa RTS-a da nam petkom (oko 13.30 h) servira dobra i kvalitetna dela iz opusa TV drama i TV filma. Svaka čast! Gotovo da smo zaboravili na kvalitetan dramski program na televiziji, pa makar to bile i reprize dobrih TV drama. Hvala Vam, uz pozdrav!