Tegla puna vazduha

U produkciji Dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a, 2007. godine, snimljen je televizijski film "Tegla puna vazduha", prema scenariju jedne od naših najosobenijih dramskih spisateljica, Milice Novković.

To je priča o ljudima koji rade u ugljenokopu. Kraj te, sve veće, zjapeće jame koja lagano proždire njihovo mesto, oni se rađaju, zaljubljuju, umiru.

Njihovi obični životi podređeni su borbi da se preživi u često surovim uslovima rada i gotovo beznadežnim pokušajima da se razabere pravi put u uskovitlanim vremenima pregrejanih političkih strasti i svakovrsnim pokušajima manipulacija, kojima su neprekidno izloženi.

Pa, opet, to su ljudi koji nastoje da ostanu uspravni i kad posrću i kada ne prepoznaju oporu, ali iskrenu ljubav koja im se nudi.

Najveći deo ovog veoma zahtevnog televizijskog filma sniman je u autentičnom ambijentu kopa B, Kolubarskih rudnika.

U glavnim ulogama su: Branislav Trifunović i Nada Šargin, a igraju još: Mira Karanović, Ivan Jagodić, Slobodan Ćustić, Dušanka Stojanović, Ivan Jeftović i drugi.

Urednik je Vladimir Arsić, pisac scenarija Milica Novković, reditelj Janko Baljak, direktor fotografije Veselko Krčmar, montažer Goran Mitrović, kompozitor Ilija Vlaisavljević Bebec, scenograf Aljoša Spajić, kostimograf Zora Mojsilović, producent Ana Todorov.

broj komentara 0 pošalji komentar