Beokult

Svetski priznati violinista, srpski virtuoz Nemanja Radulović, svirao je 21. juna na Svetski dan muzike na otvorenom u Studentskom parku u Beogradu. Ovim spektakularnim nastupom završen je ciklus koncerta "Velikani muzičke scene" Centra za muziku Kolarčeve zadužbine i početak BELEF-a.

Filmsko ostvarenje "Pazolini" reditelja Abela Ferare odnedavno je u bioskopima. U filmu, mešavini stvarnosti i mašte, Ferara rekonstruiše poslednji dan u životu ovog velikog pesnika u saradnji s Vilemom Dafoom kao Pjer Paolom Pazolinijem.

Monografija Eugen Verber - glumac, prevodilac, judaista autora Mirjane Belić-Koročkin-Davidović, novinara i Radivoja Davidovića publiciste i istraživača Jevrejskog istorijskog muzeja iz Beograda otkriva nam sva lica nesvakidašnjeg stvaraoca široj javnosti poznatoj po svojoj glumačkoj karijeri.

Trupu Erin's Fiddle osnovala je nekolicina entuzijasta 2006. godine, a ubrzo je postala najveća trupa irskog plesa u zemlji i u regionu. Član je najstarije i najveće svetske asocijacija plesača i učitelja irskog plesa Plesači ove trupe već godinama na međunarodnim takmičenjima ostvaruju zapažene uspehe, a do sada su u zemlji i regionu priređivali celovečernje koncerte plesa i muzike.Članovi trupe su gosti Beokulta.

Izložba pod nazivom "Bezimena" je slojevita priča Ivane Bukovac o prirodi identiteta o kome se može razmišljati kao činu identifikacije samog sebe ali i odnosu pojedinca i zajednice, kao interaktivnom procesu komplementarnosti i konflikta.

Biče reči i o Banjalučkom demo festu, najvećem regionalnom festivalu za neafirmisane sastave, na kome će učestvovati i to direktno u finalu, drugoplasirani bend sa prvog televizijskog demo festivala "Bunt Rok Masters".

Urednik Lidija Božić

Snimatelj Milan Ilić
Montažer Mada Dodok Zildžić
Realizacija Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar