Zlatni Hit liber

Redakcija za kulturu i umetnost, po tradiciji - jedanaesti put, snimila je emisiju o najtraženijim knjigama iz serije „Hit libris", u kojoj su dodeljena priznanja "Zlatni Hit liber, 2011." autorima i izdavačima najtraženijih knjiga u 2011.godini.

Među laureatima su neki od najpoznatijih naših i stranih pisaca, kao što su: Dobrica Ćosić, Vladimir Pištalo, Vida Ognjenović, Gordana Ćirjanić, Radovan Beli Marković, Vesna Dedić Milojević, Jelena Bačić Alimpić, Ivana Kuzmanović, kao i Paulo Koeljo, Mario Vargas Ljosa i Haruki Murakami.

Na svečanosti u Galeriji RTS-a nagrađenima je povelje uručio Miodrag Zupanc, glavni i odgovorni urednik Kulturno-obrazovnog programa, a program su vodili Aleksandra Paladin i Dragan Vučelić. Odlomke iz nagrađenih knjiga čitao je Žarko Obračević.

Za lep doživljaj reči i muzike, koji pomažu da se steknu novi prijatelji, pobrinuli su se Andrej Jovanić, Mirjana Janković i Dejan Đakovac. Ranije snimljene igrane priloge iz knjiga interpretirali su: Petar Kralj, Ružica Sokić, Vjera Mujović, Tanja Divnić i drugi.

Urednik i scenarista emisije je Josip Babel, a reditelj Nenad Krkelić.

broj komentara 0 pošalji komentar