Dizni na RTS-u

U potrazi za Nemom

Tvorci nezaboravnih crtaća "Život buba" i "Čudovišta" ovaj put su uronili u nove pomorske avanture koje prate pustolovno putovanje dve ribice: Marlina i njegovog sina Nema.

Stručnjaci kompjuterske animacije i perfekcionisti u Piksaru još jednom su nadmašili sami sebe i proizveli film koji je tehnički doveden do savršenstva. Animatori su pre početka rada nekoliko dana proveli u akvarijumu u Montreju proučavajući kretanje riba i slušajući predavanja ihtiologa.

Razvijen je potpuno novi vokabular koji je opisivao različite karakteristike ponašanja vode u različitim uslovima. Kombinacijom realistične simulacije vode u svim mogućim oblicima talasa i prskanja sa personifikovanim licima riba i ostalih «glumaca», u filmu je stvoreno jedinstveno nadrealno iskustvo u kojem se ribe i morske kornjače ponašaju upravo onako kako bi se ponašale da znaju da pričaju i da imaju sve one ljudske osobine koje su im dodeljene.

Marlin je izuzetno paranoična riba, posvećena svom sinu Nemu, jedinom preživelom u nesreći u kojoj su podvodni predatori pojeli njegovu suprugu i starijeg sina. Marlin inače nije sklon ispitivanju nepoznatih teritorija, ali kada on i Nemo slučajno bivaju razdvojeni na putu do škole, on skuplja hrabrost i kreće u potragu za svojim sinom. Ono što Marlin ne zna je da dok je Nemo gledao u brod koji je plovio iznad njih, uhvaćen je u mrežu i sad se nalazi u akvarijumu u stanu jednog stomatologa...

Režija: Endru Stanton i Li Unkrih.

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 31. avg 2009, 16:42) - nevena [neregistrovani]

naj boji crtac

ovo je fenomenaan crtac a najbojla je dori i kornjaca

(ponedeljak, 04. maj 2009, 23:05) - anonymous [neregistrovani]

download

Gde moze da se skine sa sinhronizacijom?

(nedelja, 03. maj 2009, 14:06) - Milorad [neregistrovani]

Izvanredno!

Predivna sinhronizacija! Koliko god se Pixar potrudio oko animacije, toliko su se u Loudworksu ozbiljno prihvatili posla oživljavanja likova na srpskom jeziku! Svaka čast! Po kvalitetu izrade, ekipa sa ovog filma se primakla legendarnoj ekipi RTB-a: Simić, Blam, Stojiljković... Da li će u skorijoj budućnosti ovo postati praksa i sa ostalim crtaćima? Može li se ova verzija negde kupiti?

(nedelja, 03. maj 2009, 00:32) - andrej [neregistrovani]

extra crtac

ovaj animirani film me je odusevio i

(subota, 02. maj 2009, 19:48) - damir [neregistrovani]

samo za ljubitelje mora i akvaristike

pogledajte film,pravo savrsenstvo,mozda neko zavoli morski svet i akvaristiku