Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Ozren Grabarić, jedan od najtalentovanijih hrvatskih glumaca. Njegov Ričard Treći iz zagrebačkog pozorišta Gavela otvara ovogodišnji Šekspir festival.

U Skupštini grada Beograda objavljen je koncept i program 53. Bitefa koji će biti tradicionalno održan u septembru.

U Katedrali Blažene Djevice Marije počeo je 19. festival "Dani orgulja". Do 5. jula publici će se predstaviti orguljaši nemačke i francuske tradicije.

Na sceni Ustanove kulture "Vuk Karadžić" premijerno je izveden konceptualni mjuzikl "Pećina" kompozitora Ivana Ilića, u režiji Jane Maričić.

U Domu omladine Beograda, u okviru osmog Beogradskog festivala evropske književnosti, održan je panel o kritici u vremenu populizma i spektakla.

U kulturnom centru "Houm" u Mančesteru, kultnom prostoru umetničkih istraživanja, trenutno teku završne pripreme za predstavu "Plivanje". Taj eksperimentalni projekat istražuje telesne, duhovne, ali i scenske potencijale plivanja.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija...Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Ana Tasić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Branislav Popović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]