S Tamarom u akciji

Obilazak porodica sedme sezone

 

Na kraju svake sezone TV serijala i humanitarnog projekta "S Tamarom u akciji" ekipa sumira utiske, gde su bili, šta su sve postigli, uradili poslednjih nekoliko meseci. Posle šest uspešnih sezona, kraju se bliži i emitovanje sedme. 

Tamara Grujić, autorka TV serijala i projekta "S Tamarom u akciji": "Kako su gledaoci već navikli, ekipa "S Tamarom u akciji" dala je sebi zadatak da obiđe celu Srbiju po regionima, pa smo posle severa Kosova, južne, istočne i zapadne Srbije, nastavili da upoznajemo naše sunarodnike i predele opština centralne Srbije i Šumadije. Ekipa je ovoga puta pomogla da 11 porodica živi u daleko boljim životnim uslovima a ukupno 45 dece ima veselije detinjstvo. Renovirano je blizu 800 kvadrata životnog prostora, dovedena je voda u devet kuća, napravljeno je devet kupatila i kuhinja, podignuta su tri nova krova, preuređeno šest bašti. Četiri osobe dobile su stalan posao."

U pretposlednjoj epizodi, videćemo najinteresantnije segmente prolećne TV sezone emisija i akcija, podsetiti se najvećih građevinskih izazova koji su uspešno prevaziđeni i tokom ovog ciklusa akcija Tamare Grujić i njenih majstora a saznaćemo i za neke manje poznate običaje i manifestacije centralne Srbije i Šumadije.

Tamara Grujić: "Posebno smo ponosni na činjenicu da je naša akcija postala jedna vrsta svojevrsne "mobe" u kojoj sa zadovoljstvom učestvuju i predstavnici lokalne samouprave kao i lokalni mali privrednici, pa su sve naše humanitarne akcije poprimile veći karakter i slave solidarnost i dobročinstvo na najlepši način i konkretnim, vidljivim debrim delima. Na kraju svake sezone, okupljamo i sve porodice kojima smo pomagali u tom ciklusu akcija - na zajedničko druženje. Tada sumiramo utiske, stiču se nova prijateljstva i jednostavno - slavimo ljubav, porodicu i radost života."

Porodice su se na kratko priključile i snimanju specijalne, poslednje epizode sedme TV sezone, (u kojoj su Tamarini majstori renovirali seosku školu) i tako dali svoj skromni doprinos još jednom humanitarnom projektu.

Kako sada žive porodice koje su dobile novi dom, koliko im se život promenio zahvaljujući ekipi emisije "S Tamarom u akciji" pogledajte u petak 7. juna na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije sa početkom u 21.10.

Narednog petka 14. juna, ekipa Tamare Grujić će emitovati specijalnu emisiju u kojoj su, zahvaljujući sponzorima i prijateljima projekta "S Tamarom u akciji", uspeli da renoviraju seosku školu "Rada Šubakić" iz sela Guberevac, sa opštine Knić.

S Tamarom u akciji: Obilazak porodica sedme sezone
RTS 1, 7. jun u 21.10

broj komentara 0 pošalji komentar