SAT: Koliko je opasan nizak pritisak u pneumaticima

Da li ste znali da pneumatici spolja gledano mogu da izgledaju potpuno u redu, a da je u njima pritisak značajno niži i da baš to, što mnogi ne kontrolišu tako često, može presudno da utiče i na potrošnju goriva i na bezbednost?

Upravo je ekipa emisije SAT pripremila detaljan test na tu temu od merenja potrošnje sve do ispitivanja na kočenju i u krivinama. Videćete brojke do kojih su došli i kakvu razliku čini to što vozači često zaboravljaju da provere pritisak, iako je to na svakoj pumpi besplatno.

Naravno, nastavljaju i sa rešavanjem problema gledalaca kada su u pitanju kvarovi na automobilima u rubrici "Rešenje za sve probleme", a videćete i kako izgleda novi "jaguar XE".
Saznaćete dokle je stigao mladi Ninoslav Trajković iz Bečeja, koji je krenuo na put do Australije i to "jugom".

U rubrici Predstavljamo detaljno pokazuju kupru "ateka".

Urednik i voditelj je Mladen Alvirović.

Repriza emisije je petkom u 14.00 na Drugom programu.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 18. maj 2019, 14:36) - Goran [neregistrovani]

Registracija vozila

Molim vas da pomognete. Radi se o tehničkom pregledu auta. U startu su mi rekli da nema ništa od tehničkog jer nemam podatke o masi auta , boji ...... ! Ja kažem da je postojala nalepnica na autu ida se vremenom skinula i pokazujem tragove, ostatke. Ne ne moze. Ja kažem ali sve to imate u saobraćajnoj! Ko šiša saobraćajnu, važno je šta piše na nalepnicu. Mora se priznati da je nalepnica jači dokument od saobraćajne dozvole. Non sena. Molim vas zbog mnogih koji imaju nalepnice, a ne metalne plocice na stubu vrata, se raspistate da li je ovo moguće i tačno i da li je ovakav vid obaveštenja neophodan pri tehničkom pregledu? Hvala vam u ime svih vozača!

(utorak, 14. maj 2019, 10:06) - Jovan Stojanov [neregistrovani]

Patrole

Ako može patrole do Crne Gore preko Novog Pazara do Crnogorskog primorja i preko Bosne ali preko Loznice...

(nedelja, 12. maj 2019, 21:44) - anonymous [neregistrovani]

Tacnost meraca za pritisak u pneumaticima

Da li mozete da pronadjete, ispitate tacnost i preporucite merace pritisaka za pneumatike koji su dostupni na nasem trzistu, kako bi vozaci mogli da sami provere pritisak bez odlazenja kod vulkanizera?

(nedelja, 12. maj 2019, 21:11) - mnc [neregistrovani]

manje vazno

Pokrenite akciju da se ociste sociva na semaforima. Na trecini semafora se po danu ne vidi koje je svetlo upaljeno, na vecoj distanci od 10-15 metara. To je bezbednost u saobracaju.

(nedelja, 12. maj 2019, 20:54) - anonymous [neregistrovani]

7

Pošto kao što ste rekli uskoro kreću patrole ja imam zahtev vezan za to. Naime znamo kako se putuje od beograda do budve ali problem je što moramo da trpimo gužvu na granici. Da li postoji način da se ode na drugi granični prelaz gde nema guže pa potom se vratiti na glavni put kao dojran kad se ide u grčku. To bi nam značilo jer ovako pre kupanja u moru moramo da se kupamo u znoju. Pa bi voleo da nam pokažete neki alternativni pravac

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]