Kulturni dnevnik

Izložba "Savremeni novosadski grafički dizajn: Plakat i Dizajn knjige" otvorena je u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.

U Galeriji Singidunim izloženi su umetnički radovi inspirisani uskršnjim praznicima.
"Petrijin venac", "Čizmaši", "Kad su cvetale tikve", samo su neki od romana akademika Dragoslava Mihailovića koji će se naći u njegovim sabranim delima o kojima govori za Kulturni dnevnik.

Otkrivamo manje poznato blago riznica zadužbina Nemanjića - manastira Studenice i Visokih Dečana.

Dugometražni dokumentarni film "Borba u Njujorku" beogradskog umetnika Zorana Popovića, nastao sredinom sedamdesetih godina, biće prikazan 27. aprila u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku.

U manastiru Svete Katarine na Sinaju u toku je proces digitalizacije više od hiljadu vrednih zapisa i dokumenata, među kojima su i srpski, ćirilični rukopisi.

Gost Kulturnog dnevnika je Dejan Atanacković, autor izložbe "Šest priča o zaustavljanju vremena" u Galeriji Haos.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Nikola Manić
Realizator: Maja Mandić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]