Ovo je Srbija

Kako se Veliki petak obeležava u porodicama u Srbiji, da li se običaji više poštuju u gradu ili na selu, u pričama naših dopisnika iz Vranja i Požarevca.

Turistička organizacija Vrnjačke Banje, za Vaskršnje i prvomajske praznike, organizuje bogat zabavni program: takmičenja "Jaja između glava", takmičenje u kucanju jaja, koncerte na trgu, prvomajski uranak na Goču i drugo. O tome izveštava Ratko Bečki. 

Veći deo poljoprivrednog zemljišta na području Prokuplja, i ove godine ostaće nezaštićen od gradonosnih oblaka, jer je od sredine aprila u funkciji oko trećine protivgradnih stanica. Kako rešiti problem istraživao je Nebojša Đorđević.

Meštani sela Šljivovik u Beloj Palanci bez vode su već dve godine. Stotinak starih vodu donosi sa obližnje česme. Tvrde da lokalna samouprava ne želi da im pomogne. Izveštava Branislav Jovičić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednica emisije: Dane Ilić i Ivana Miljković

Voditeljka: Dragana Anastasijević 

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 


 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]