Kulturni dnevnik

Kruševačko pozorište, premijerno za beogradsku publiku, prikazuje tri predstave: "Svaki put kao da je prvi", "Čekajući Godoa" i "Hroniku palanačkog groblja". "Dani Kruševačkog pozorišta u Beogradu" biće završeni u ponedeljak u Ateljeu 212. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je upravnik Branislav Nedić.

U Banjaluci je počelo snimanje serije "Kosti" u produkciji RTS-a i "Bosonoge". "Kosti" su svojevrstan nastavak serije "Meso", scenariste Nikole Pejakovića, u režiji Saše Hajdukovića. Jugoslovenska kinoteka i Fondacija Dušan D. Aranđelović predstavljaju izložbu "Između dva sveta - Dušan D. Aranđelović: fotografije 1973-1979". U Kulturnom dnevniku istražujemo zbog čega se poezija radije sluša, nego čita, kako to utiče na poeziju i pesnike i kako opstaju festivali poezije. Beogradska filharmonija, posle svečanog zatvaranja festivala "NOMUS 2019", s istim programom nastupa u Kolarčevoj zadužbini. Iz Austrije stiže priča o izložbi porodičnog blaga mađarske plemićke porodice Esterhazi, koje je konfiskovano pre sto godina, a za koje se verovalo da je bespovratno nestalo. Ti predmeti su sada prvi put izloženi u javnosti. U Kulturnom dnevniku i o ostalim dešavanjima iz sveta kulture i umetnosti.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija.

urednik Snežana Stamenković Jojić
montažer Nikola Manić
realizator Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]