Zlatna ideja

U novoj epizodi serijala "Zlatna ideja" predstavljamo priče čiji je uspeh zasnovan na znanju i saznajemo zašto je Srbija među prvim zemaljama u regionu koja je usvojila takozvani inovacioni imperativ - ideju da uspešno učestvuje u svetskoj privredi zasnovanoj na znanju. Upoznajemo vas sa primenjenom naukom, kutkom za umetnost i drugim inovativnim rešenjima.

Projekat mBrainTrain pravi je primer primenjene nauke. Fonda za inovacionu delatnost uvideo je njegovu vrednost. Ovaj naučni projekat započeli su prijatelji nakon doktorskih studija iz oblasti neuronauka.

Upoznali smo i Bojana Pavlovića, doktora farmaceutskih nauka koji je sa kolegama kroz mnogobrojna istraživanja i studije došao na ideju da proizvede srpski probiotik.

Dragan Marković i Mirjana Đošić vode pseban kutak za umetnost, kao tandem nakon
završetka studija slikarstva na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, osmislili su studio za slikanje, ikonopisnje, vajanje i dizajn sa kolegama iz Peroart centra.

Naš sagovornik je i Andrej Korica, diplomirani ekonomista, koji je nakon rada u dizajnerskim studijima, pokrenuo sopstveni startap. Nije opstao na tržištu, ali nije odustao, već je svoje vreme investirao u razvoj nove ideje i brenda Čisto za održavanje poslovnih prostora i stambenih objekata.

Urednica emisije: Tamara Jakovljević

broj komentara 0 pošalji komentar