Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika - jedna od zvezda jubilarnog 20. Gitar art festivala Vlatko Stefanovski, koji će u subotu 16. marta premijerno predstaviti dugo iščekivani projekat "Kruševo 2", nastavak jednog od najboljih gitarskih poduhvata sa ovih prostora.

Povodom devedesetog rođendana vajara i akademika Svetomira Arsića Basare, u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti priređena je izložba njegovih skulptura. Predstavom "U ime gospoda" reditelja Andraša Urbana, u Bitef teatru gostuje subotičko pozorište "Kosztolányi Dezső". U okviru 20. Gitar art festivala, prvi put u Beogradu nastupa portugalska fado zvezda Karminjo. U Kulturnom centru Beograda, Kulturnom centru Grad i klubu Elektropionir do 22. marta - predstavljanje projekta "Rijeka 2020 - Evropska prestonica kulture". O pozorišnim događanjima na prvom Festivalu balkanskog kulturnog prostora "Teatar na raskršću", koji se do 19. marta održava u Nišu, za Kulturni dnevnik izveštava Olivera Milošević. Vodimo vas na izložbu Doroteje Tening u Galeriji Tejt modern u Londonu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija: Maja Mandić
Montaža: Nikola Manić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]