Plava ptica

Šta znači "hakuna matata"? Kako se to uzgajaju pundravci? Na koju stranu lete šišmiši? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, otkrijte u našoj novoj epizodi "Plave ptice", u subotu, 15. decembra, u 12.05, na Prvom programu RTS-a!

Koliko se jedan veliki čovek, kao što je Osman, plaši jednog malenog trna, kao što je... maleni trn? To ćemo vam otkriti na samom početku naše osme epizode. Ali gospođa Ž će vam otkriti i nešto mnogo važnije - kako da izvadite taj maleni trn ako se slučajno ubodete na njega.

U ovoj epizodi odletećemo zaista daleko, čak u Tanzaniju. Kroz novi veseli song saznaćemo šta znači "hakuna matata" na jeziku starog plemena Masai, kakva je to ugali kaša i još mnogo zanimljivosti koju krije ova afrička država.

Naš specijalni gost Luka Nestašlukov predstaviće nam svoju farmu. On na njoj uzgaja pundravce, besne gliste, bubice u glavi i leptiriće u stomaku. Saznaćemo čime se ove vrste hrane i zašto su uopšte važne.

Najmlađi drugarići KUD-a "Abrašević" odigraće za nas svoju omiljenu igru, specijalno po želji jedne šestogodišnje Sare koja nam se obratila putem mejla, a naša gusarska posada će nam ovoga puta pričati o Kolumbu.

Gvozden će imati novu vežbu, Osman novi specijalni eksperment, a Gospodin Dž novu pitalicu. Zato ne propustite našu osmu epizodu, u subotu 15. decembra, u 12.05. na Prvom programu Televizije Srbije.

Urednice i scenaristkinje emisije su Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Ivan Milanović, kompozitor Dragoljub Ilić, animator Miloš Gojković, a glumci Borka Tomović, Osman Ahmed, Boris Milivojević, Andrijana Oliverić i naš specijalni gost Aleksandar Meda Jovanović.

Let, let!

broj komentara 0 pošalji komentar
Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]