Jutarnji program

Sutra će ceo svet obeležiti Dan osoba sa invaliditetom. Da se njihov položaj mora intenzivnije unapređivati, zaključak je posle svakog skupa na kojem se govori o osobama sa invaliditetom. Kolika je razlika između reči i dela, pitamo Poverenicu za ravnopravnost Republike Srbije Brankicu Janković i potpredsednicu Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Svetlanu Vlahović.

Posao medicinskih sestara zaslužuje medalju i u redovnim okolnostima. Svaki dodatni angažman, trud u specifičnim uslovima, posebno treba i nagraditi. Jedna od medicinskih sestara koja je od kolega dobila priznanje za jednu od najboljih u struci je Blagica Radović iz Kosovske Mitrovice.

Osim diplomatske misije za očuvanje Kosova, borba se vodi i na drugim frontovima. Jedna beogradska kafana pronašla je način da zahvali diplomatama zemalja koje nisu priznale Kosovo ali i da za nedeljni ručak iznenadi svoje goste.

„Pevanje uz gusle" obogatilo je Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva, pored krsne slave i kola.

Taj oblik naše nematerijalne baštine tim upisom postaće međunarodno vidljiviji i podstaći će različite zajednice da doprinose očuvanju i prenošenju nasleđa. 

O tome govore dr Danka Lajić-Mihajlović, etnomuzikolog članMuzikološkog instituta SANU i Veljko Đuranović, guslar.

Jutarnji program završavamo džezom. U gostima nam je jedan od najpoznatijih džez autora u Srbiji Jovan Maljoković, kompozitor, aranžer, saksofonista.

voditelj: Nada Gogić
urednici: Duško Nikolić, Nada Gogić

broj komentara 0 pošalji komentar