Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika umetnik Nikola Kolja Božović povod "Epic" - samostalna izložba slika, skulptura i instalacija koja predstavlja vizuelne parafraze epskih pesama iz ciklusa o Marku Kraljeviću.

Uoči otvaranja održana je završna konferencija za medije 52. Bitefa. Predstavljen je program otvaranja, žiri i gosti 52. Izdanja festivala koji će biti održan pod sloganom "Svet bez ljudi", od 13. do 22. septembra. U Muzeju primenjene umetnosti otvorena je posthunma retrospektivna izložba vizuelnih komunikacija velikana našeg grafičkog dizajna Slobodana Mašića. Umetnički duo iz Istanbula mentalKLINIK gostuje u galeriji Eugster sa izložbom Katastrofalno lepo. U Dvorani Kulturnog centra Beograda promovisana je nova programska sezona RTS-a i serija "Jutro će promeniti sve". U susret godišnjicama Bernštajna i Geršvina u Domu omladine koncert Big Benda iz Kazahstana Karaganda. Kako priroda i skulptor vajaju jedinstvena umetnička dela primer su radovi izraelske umetnice Sigal Landu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]