Kulturni dnevnik

Svečanim koncertom na Tašmajdanskom stadionu 23. avgusta Radio-televizija Srbije proslaviće rođendan i obeležiti 60 godina od osnivanja. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je Ivan Ilić, dirigent Big benda RTS.

Na završetku ovogodišnjeg Međunarodnog Nišvil džez festivala nastupili su članovi čuvenog benda "Džipsi kings". Dodeljena im je i najveća festivalska nagrada džez festivala za fuziju džeza sa drugim muzičkim pravcima.

Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji 42. put okuplja mnogobrojne scenariste i filmske autore. Tokom pet festivalskih dana od 13. do 17. avgusta publici će biti predstavljena ostvarenja u takmičarskom programu, ali i ostvarenja van konkurencije - među njima i prve epizode serijala "Koreni" po istoimenom romanu Dobrice Ćosića.

U Kulturnom dnevniku govorimo o programu 13. Guitar Art Summer Fest-a, koji će u Herceg Novom biti održan u stalnom terminu od 15. do 20. avgusta. Takođe i o dramskoj premijeri Dubrovačkih letnjih igara, o predstavi "Odbrojavanje - na piru sa Držićem i Nalješkovićem", urađenoj u saradnji sa Akademijom dramske umjetnosti iz Zagreba.

Vodimo Vas u kinesku provinciju Junan u kojoj su ratari zasadima raznobojnog pirinča kreirali slike na poljima. Zatim i u Liban gde se organizatori nekadašnjih velikih letnjih muzičkih festivala bore za njihov opstanak.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Marija Sredojević
Montažer: Branislav Bane Popović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]