Kulturni dnevnik

Najnovije pozorišne premijere pokazale su da imamo vrsne glumce. Jedni već imaju dug i stabilan staž, a drugi upravo postaju veličine. O glumcima, u Kulturnom dnevniku.

Gost emisije je reditelj i vršilac dužnosti upravnika Pozorišta lutaka Pinokio Vladimir Lazić. U Kulturnom dnevniku i o predlogu novog sastava Nacionalnog saveta za kulturu, o izložbi Matea Đirole u okviru Beogradskog meseca fotografije, o javnim prostorima koji mogu da budu u funkciji različitih sadržaja iz kulture i o operskoj umetnici Dragani Radaković koja nas uspešno predstavlja u svetu. Kulturni dnevnik donosi i druge vesti koje su obeležile ovaj petak.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Snežana Stamenković Jojić
Realizator Sanja Redžić

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]